Izbornik

Marmelada od jabuka i kave

Sastojci

  • 1 kg jabuka (oguljenih i očišćenih od sjemenki
  • 1-1,5 dcl vode u kojoj su se kuhale jabuke
  • 500 g smeđeg šećera
  • 3 dcl crne kave
  • 1 kom limun
  • 1 kom naranča
  • 1/2 vrećice želina + 1-2 žličice šećera
  • 1/2 bočice arome vanille
  • 2-3 žlice ruma

Priprema

Vrijeme pripreme: 60 min

  1. Očišćene i oguljene jabuke narezati na kockice i staviti ih kuhati dok ne omekšaju , cca 20 minuta nakon što uzavri. Ohladiti skuhane jabuke i usitniti ih, najbolje u blenderu da dobijete nešto kao pire od jabuka. U loncu za kuhanje pomješati pire od jabuka i 1-1, 5 dcl vode u kojoj su se kuhale jabuke. Dodati sok od 1 limuna i sok od jedne naranče, dodati šećer. Sve dobro promješati i staviti na jaču vatru da prokuha. Skuhanu crnu kavu procijediti i pridodati smjesi. Umješati je i nastaviti kuhati na nešto laganijoj vatri oko 20-30 minuta uz stalno mješanje.
  2. Sada se trebate odlučiti da li ćete raditi varijantu sa rumom ili varijantu sa vanilijom. Ako ćete raditi sa vanilijom dodajte je u smjesu i nastavite kuhati još 10-tak minuta , stalno mješajući. Zatim dodajte želin pomješan sa 1-2 žličice šećera , dobro ga umješajte, neka opet uzavri i kuhajte još 3 minute uz stalno mješanje. Marmelada je gotova, razlijte je u čiste i zagrijane staklenke, zatvorite i neka se hladi.
  3. Ako ćete raditi sa rumom tada nakon 20-30 minuta kuhanja dodajte u smjesu želin pomješan sa 1-2 žličice šećera, dobro ga umješajte , neka opet uzavri i kuhajte još 3 minute uz stalno mješanje. Zatim dodajte rum, umješajte ga na vatri oko 20-30 sekundi, skinite sa vatre i još pola minute mješajte. Marmelada je gotova , razlijte je u čiste i zagrijane staklenke, zatvorite i neka se hladi.

Izvor: www.coolinarka.com

  • Kontakti
Milman d.o.o. - pržionica i prodaja kave

Milman d.o.o.pržionica i prodaja kave

  • Adresa: Kamenjak 87, 51244 Grižane
  • Tel: 051/241-112
  • Fax: 051/241-113
  • E-mail: info@milman.hr

Pošaljite upit

© Milman d.o.o. 2020. Sva prava pridržana.