Izbornik

Glazirane jabuke s espressom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 cijele oguljene kisele jabuke
  • 1/4 čaše soka jabuke
  • 1/4 šalice meda
  • 3 žlice maslaca
  • 1/4 šalice espressa
  • 3 žlice gustog tučenog vrhnja

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte sok od jabuke, med, maslac i kavu. Na laganoj vatri sve grijte povremeno miješajući, dok se maslac ne otopi. Oguljene jabuke stavite u plitku posudu za pečenje.

Prelijte ih napravljenom mješavinom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite 50 minuta. Svakih 10 - 15 minuta podlijevajte toplom vodom. Kad pečene jabuke postanu zlatnožute i dobiju glazuru, izvadite ih i stavite na zagrijane tanjure. U vrući umak umiješajte tučeno vrhnje i prelijte preko jabuka.

Izvor: Dragan Šimunac - Knjiga o kavi

  • Kontakti
Milman d.o.o. - pržionica i prodaja kave

Milman d.o.o.pržionica i prodaja kave

  • Adresa: Kamenjak 87, 51244 Grižane
  • Tel: 051/241-112
  • Fax: 051/241-113
  • E-mail: info@milman.hr

Pošaljite upit

© Milman d.o.o. 2020. Sva prava pridržana.