Blog
Aci Match Race 2009
Darko Hajdinjak pobjednik je 23. ACI Match Race Cupa koji se od 15. – 19.09. 2009. održavao u Splitu. On je u vrlo neizvjesnoj borbi protiv Karla Kureta ostvario dvije pobjede, a Kuret jednu…
Glazirane jabuke s espressom
U manjoj posudi pomiješajte sok od jabuke, med, maslac i kavu. Na laganoj vatri sve grijte povremeno miješajući, dok se maslac ne otopi…
Milman Kafematik Espresso Bar aparat za espresso kavadoze
Ovaj aparat upotrebljava specijalnu dozu kave u filter vrećicama (monodoze) – pakovanjima za trajno očuvanje kvalitete. S ovim aparatom dobijete kavu kao u caffe baru, a koristite ga na svom radnom mjestu – uredu, trgovini, mini ugostiteljskom objektu, proizvodnom pogonu, domaćinstvu i sl…
Kava i zdravlje
Osim kofeina, kava sadrži i trigonelin koji se pod utjecajem topline, dakle pri kuhanju pretvara u vitamin niacin (iz grupe B vitamina).
Espresso kava, instant kava, capuccino…
Englezu Georgeu Constantu Washingtonu, koji je živio u Gvatemali, možemo zahvaliti za postojanje instant kave, a švicarskoj tvrtki “Nestle” za postupak ledenog sušenja koji omogućava proizvodnju današnje “instantice”.
Poduzeće “MILMAN” – Perjanica crikveničkog poduzetništva
Poduzeće „Milman“ d.o.o. Crikvenica nastalo je kao rezultat dugogodišnje poduzetničke aktivnosti obitelji Manestar i Milat…
KAVA U ZRNU – Tradicija je uvijek moderna !
250 grama
Minas kava u zrnu u pakiranju od 250 grama izvrstan je izbor za sve one koji vole u kavi uživati na tradicionalni način. Ako uz sve to koristite ručne mlince za mljevenje kave do punog izražaja dolazi pravi ” minas” okus. Pakiranje od 250 grama omogućuje da kava uvijek bude svježa i punog okusa.
Opuštanje uz pripremu svakako će goditi.
500 grama
Za prave kavopije koji znaju uživati u tradicionalnom načinu pripreme kave, pakiranje od 500 grama je pravi izbor. U prepoznatljivom pakiranju pripremljen je pravi ”minas” okus koji ima punoću i prepoznatljivost.
Milman d.o.o.
Poduzeće Milman d.o.o. nastalo je kao rezutat dugogodišnje poduzetničke aktivnosti obitelji Manestar i Milat iz Crikvenice, s namjerom proizvodnje kave visoke kvalitete putem ispitivanja želja i potreba potrošača.
Pačja prsa u marinadi s kavom
Za marinadu, jabučni ocat pomiješajte s kavom, medom, Vegetom, maslinovim uljem, paprom i solju. Ovom mješavinom prelijte pačja prsa i ostavite stajati na hladnom mjestu oko 2 sata. Nakon toga prsa popecite na ulju sa svih strana, a zatim lagano pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša…