Sastojci

3 dag mljevene kave
10 dag šećera
1 štapić vanilije
4 dl vode
5 dl vodke

Priprema

Težina: Jednostavno

U posudi zagrijavajte šećer da se lagano karamelizira. Zalijte ga zatim s 2 dl vode. Neka se karamel sasvim rastopi, dodajte vaniliju, pa kuhajte do gustog sirupa.
Zakuhajte ostatak vode s kavom. Pustite da kava malo odstoji pa dobro procijedite. Procijeđenu tekućinu pomiješajte s karamel sirupom i kratko prokuhajte da dobijete ujednačeni sirup. Još jednom procijedite i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni sirup dobro pomiješajte s vodkom. Ulijte u čistu bocu i dobro zatvorite. Spremite liker na hladno mjesto da dozrijeva 4 tjedna. Iako je vaša kahlúa već zapravo spremna za konzumaciju, stajanjem će liker dozrijeti, te će aroma biti finija.

Posluživanje

Ovaj liker od kave može se piti čisti s ledom, no služi i kao sastojak nekih koktela poput Black Russian, Kahlúa Sour ili B-52.

Izvor: www.coolinarka.com