Sastojci (za 4 osobe):
4 cijele oguljene kisele jabuke
1/4 čaše soka jabuke
1/4 šalice meda
3 žlice maslaca
1/4 šalice espressa
3 žlice gustog tučenog vrhnja
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte sok od jabuke, med, maslac i kavu. Na laganoj vatri sve grijte povremeno miješajući, dok se maslac ne otopi. Oguljene jabuke stavite u plitku posudu za pečenje.
Prelijte ih napravljenom mješavinom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite 50 minuta. Svakih 10 – 15 minuta podlijevajte toplom vodom. Kad pečene jabuke postanu zlatnožute i dobiju glazuru, izvadite ih i stavite na zagrijane tanjure. U vrući umak umiješajte tučeno vrhnje i prelijte preko jabuka.
Izvor: Dragan Šimunac – Knjiga o kavi