Poduzeće Milman d.o.o. nastalo je kao rezutat dugogodišnje poduzetničke aktivnosti obitelji Manestar i Milat iz Crikvenice, s namjerom proizvodnje kave visoke kvalitete putem ispitivanja želja i potreba potrošača.

Osnovna poduzetnička ideja bila je da se potrošačima ponudi mješavina domaće kave koja bi najbolje odgovarala tradicionalnoj aromi. U tu zamisao uklapao se i način prodaje rinfuzo kave u specijaliziranim prodavaonicama s degustacijom i konzumacijom proizvoda u trgovini.

Početak je bio 1990. godine sa dvije peći kapaciteta 30 kg i jednom prodavaonicom u Crikvenici, a 1992. otvaraju se prodajna mjesta u Rijeci i Delnicama.

Uz razvoj kvalitete i asortimana proizvoda paralelno se vodilo računa o unapređenju tehnologije i povećanju kapaciteta. Tako je 1994. godine započeta gradnja novog pogona za prženje i pakiranje kave koji je otvoren 1997. godine i predstavlja jedan od najsuvremenije opremljenih pogona te vrste u Hrvatskoj. Cijeli je proces kompjuterski vođen i automatiziran što osigurava nadzor nad kvalitetom proizvoda.

Osim o izgradnji pogona vodilo se računa i o oplemenjivanju okoliša, pa su oko pogona zasađeni voćnjak i vinograd koji zaokružuju konačnu sliku o Milmanu kao modernoj i konkurentnoj tvrtki, s posebnim naglaskom na ekologiju i održivi razvoj. 

Sve ove značajke, kombinirane s posebnim uređenjem lokala, dale su prepoznatljiv image proizvoda i tvrtke koje su potrošači, zasićeni klasičnim načinom prodaje, rado prihvatili.

Danas pored Caffe shopova i Caffe barova imamo predstavništva u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Slavonskom Brodu i Donjoj Dubravi, a ime naše tvrtke poznato je i izvan regionalnih okvira, zahvaljujući vlastitoj firmi u Sloveniji, te našim distributerima u BiH i Srbiji.

Ponosni smo i što smo prvi u Hrvatskoj pokrenuli proizvodnju kava u dozi (kavadoza) i malih autonomnih aparata za pripremanje espresso kave, te s više od 3000 instaliranih aparata uveli kvalitetni espresso u domove i poslovne prostore diljem Hrvatske i susjednih zamalja.

Prepustite Vaša čula Milman čaroliji, posebnom ritmu života!