Sastojci za 2 osobe

400 g pačjih prsa bez kosti
3-4 žlice ulja za pečenje

Za marinadu:

1-2 žličice jabučnog octa
1 žličica instant kave
1 žličica Meda bagrem Podravka
1 žličica Vegete
30 ml maslinova ulja
prstohvat bijelog papra
prstohvat soli

Priprema

Vrijeme pripreme: 45 min
Težina: Jednostavno

Za marinadu, jabučni ocat pomiješajte s kavom, medom, Vegetom, maslinovim uljem, paprom i solju.
Ovom mješavinom prelijte pačja prsa i ostavite stajati na hladnom mjestu oko 2 sata.
Nakon toga prsa popecite na ulju sa svih strana, a zatim lagano pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša.

Posluživanje
Pačja prsa prelijte umakom od pečenja i poslužite uz kuhano povrće po želji.

Savjet
Prsa možete marinirati preko noći. Umak koji ste dobili tijekom pirjanja pačjih prsa procijedite, a zatim njime prelijte meso.

Izvor: www.coolinarka.com