Tvrtka Milman zahtjevnom tržištu nudi tradicionalne arome i uvijek svježu kavu, a vrhunsku uslugu prezentira na inovativan način. St oga ljubitelji kave u specijaliziranim Milmanovim prodavaonicama prije kupnje, kavu mogu i degustirati

Tvrtku Milman iz Crikvenice 1990. je osnovala obitelj Manestar, s ciljem prerade i trgovanja visokokvalitetnom kavom. U početku je tvrtka raspolagala s dvije pržionice kave malih kapaciteta te s jednom specijaliziranom prodavaonicom, a asortiman je obuhvaćao nekoliko vrsta kave za espresso kavu i za domaćinstvo.

Međutim, tvrtka je nastojala sve zahtjevnijem tržištu ponuditi tradicionalne arome i uvijek svježu kavu, a vrhunsku uslugu prezentirati na inovativan način. Tako su vrlo brzo kupci u specijaliziranim Milmanovim prodavaonicama mogli degustirati razne vrste kave poput tipičnog talijanskog espressa alla Milman, cappuccina…

Ove značajke, kombinirane s posebnim uređenjem lokala, dale su prepoznatljiv imidž proizvodima i tvrtki, te su se sljedećih godina otvorile i prodavaonice u Rijeci, Delnicama i Rovinju. Paralelno s rastom tržišta ulagalo se i u tehnologiju te je 1997. otvoren suvremeni pogon za preradu kave, s godišnjim kapacitetom većim od 1 500 tona pržene kave. Potom je uslijedio još jedan novitet u Milmanu – prvi je u Hrvatskoj pokrenuo proizvodnju “kava doza” odnosno doza za espresso kavu. Takvu je ponudu pratila i proizvodnja malih autonomnih aparata za njeno pripremanje te su s više od četiri tisuće instaliranih aparata uveli kvalitetni espresso u brojne domove i poslovne prostore diljem Hrvatske i susjednih zemalja.

Vrhunske mješavine kava

Kad se govori o kvaliteti kave u Milmanovoj ponudi, poseban je naglasak stavljen na odabir vrhunskih sirovih kava arabice i robuste koje se koriste za proizvodnju jedinstvenih mješavina Milman Espresso kava, a tehnikom mljevenja i modernim pakiranjem dugotrajno se zadržava svježina okusa i snaga vrhunske arome. Bilo da je riječ o kavi za domaćinstvo ili espresso kavi,rezultat je uvijek isti – vrhunski napitak. Kvalitetom ne zaostaje ni Filter kava koju su u ponudu uvrstili brojni elitni hoteli u Hrvatskoj, dok je Milman espresso poznato ime u barovima i restoranima.

Tvrtka danas ima nekoliko Caffe shopova i Caffe barova te predstavništva u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Sesvetama. Osim toga, ime Milman je sinonim dobre kave i u regionalnim okvirima s obzirom na tvrtku podružnicu u Sloveniji, te distributere u BiH i Srbiji.