Moka kolačići
Sve sastojke stavite u jednu posudu. Zagrijavajte na nižoj temperaturi i miješajte tako dugo dok ne nastane čvrsta glatka smjesa…
Sve sastojke stavite u jednu posudu. Zagrijavajte na nižoj temperaturi i miješajte tako dugo dok ne nastane čvrsta glatka smjesa…
U 1/3 čaše ulijte zagrijanu vodu. U preostale 2/3 čaše ulijte vruću kavu zaslađenu s tri žličice šećera…
U posudi zagrijavajte šećer da se lagano karamelizira. Zalijte ga zatim s 2 dl vode. Neka se karamel sasvim rastopi, dodajte vaniliju, pa kuhajte do gustog sirupa…
Za marinadu, jabučni ocat pomiješajte s kavom, medom, Vegetom, maslinovim uljem, paprom i solju. Ovom mješavinom prelijte pačja prsa i ostavite stajati na hladnom mjestu oko 2 sata. Nakon toga prsa popecite na ulju sa svih strana, a zatim lagano pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša…
Kekse i orahe sameljite u električnoj sjeckalici. Može i na neki drugi način, kako god vi želite. Sve prebacite u veću zdjelu. Dodajte ostale sastojke i napravite finu smjesu…
Očišćene i oguljene jabuke narezati na kockice i staviti ih kuhati dok ne omekšaju , cca 20 minuta nakon što uzavri.
Još nemate račun?
Stvorite račun