Najznačajniji gastro događaj u Hrvatskoj održao se u Splitu, od 05. do 09.03.2008!

Sajam GAST je ključno mjesto susreta brojnih proizvođača i trgovaca iz djelatnosti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, prepoznat u poslovnim krugovima kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu.

U sebi je obuhvaćao niz specijaliziranih sajmova:

13. sajam prehrane

13. sajam pića

13. sajam hotelske i ugostiteljske opreme

3. mediteranski sajam

3. sajam kave

3. sajam namještaja

13. sajam vina – Dionizijana

2. SATURN – Sajam za turizam i projekt GAST AROUND THE WORLD.

13. međunarodni sajam GAST postignutim rezultatima još je jedanput dokazao da je najznačajniji gastro događaj u regiji. Na 54 000 m2 izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavilo je više od 1269 izlagača iz čak 21 zemalje. Sajam GAST jedini je sajam u široj regiji koji bilježi konstantan rast svih ekonomskih pokazatelja, što ove godine iznosi znamenku od 37%. Ukupna vrijednost izložbenih eksponata iznosila je oko 132 000 000 eura, a prema povratim informacijama izlagača, kojima u ovom trenutku raspolažemo, postignuti su i brojni kontakti i konkeretni poslovi.

Sajam GAST, prema prvim informacijama posjetilo je oko 40 000 ljudi. Da je sajam GAST uistinu ključno mjesto prezentacije hrvatskih proizvoda i tradicijske baštine, dokazuje i broj od 320 hrvatskih uzoraka vina i jakih alkoholnih pića na 13. međunarodnom ocjenjivanju vina i jap-a. Na ocjenjivanju je sudjelovalo ukupno 450 uzoraka iz 9 zemalja, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Francuske, Španjolske, Australije i SAD-a. Posebno nam je zadovoljstvo da je partnerstvom Bosne i Hercegovine na sajmu GAST postignuta i inicijativa za kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda, te da se pored gopodarskog programa pod okriljem sajma GAST, a uz potporu zemlje partner Bosne i Hercegovine, održao i bogati kulturni program, kroz kazališne i kino predstave, te različite glazbeno scenske izvedbe.“ – istaknuo je Igor Bagarić, direktor Sajma Split.

A kako se Milman predstavio i proveo na GAST sajmu pogledajte u galeriji fotografija u nastavku.