Splitski GAST ove je godine okupio čak 1269 izlagača iz 15 zemalja svijeta te 37.400 posjetitelja koji su prošli kroz pet sajamskih paviljona rasprostrtih na 54 tisuće četvornih metara splitskoga Žnjana. Sajam je objedinio mnogobrojne gospodarske konferencije, natjecanja te ocjenjivanja kvalitete proizvoda na kojima je sudjelovalo više od 1.000 vodećih ljudi struke.

A razloga za veselje svakako je bilo: 14. izdanje GASTA ove je godine okupilo čak 1269 izlagača iz 15 zemalja svijeta. Tržišna se konkurentnost svakako pokazala što je, ne sumnjamo, razveselilo brojku od 37.400 posjetitelja koji su prošli kroz pet sajamskih paviljona rasprostrtih na 54 tisuće četvornih metara splitskoga Žnjana.
Nije to bilo tek puko predstavljanje šarolike ponude. Naime, ovogodišnji GAST na jednom je  mjestu obuhvatio i cijeli niz raznolikih druženja, natjecanja, prezentiranja, tečajeva i radionica, konferencijskih programa, ali i novih turističkih pravaca. Kroz pet povezanih profila na jednome mjestu moglo se vidjeti 14. sajam prehrane, 14. sajam pića, 14. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 4. sajam kave, 4. FURNITURU – sajam namještaja, 14. sajam vina – Dionizijana, 3. SATURN – Sajam za turizam te projekt GAST AROUND THE WORLD.

Vrijednost sajma svakako leži i u činjenici da su na njemu ostvareni mnogobrojni kontakti, ali i konkretni poslovi. GAST je ujedinio mnogobrojne gospodarske konferencije, natjecanja te  ocjenjivanja kvalitete proizvoda.

Upravo je gastronomija na ovogodišnjem GAST-u pokazala kakvim se bogatstvom naša zemlja može ponositi. Raznovrsnost delicija, specijaliteti autohtonoga kraja koji su se mogle kušati na mnogobrojnim štandovima zasigurno su konkurentni.

Pogledajte kako smo se proveli na 14. GAST sajmu